Pihenőpark kialakítása Héhalomban

 

 

Pályázó neve: Héhalom Községért Közalapítvány
Projekt címe: Pihenőpark kialakítása Héhalomban
Támogatási összeg: 4 984 159 Ft

 

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és –fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 102/2012. (X.1.) VM rendelet alapján támogatást nyert Héhalom Községért Közalapítvány pihenőpark kialakítására.

 

A fejlesztés színtere a Községháza előtti park, mely a fejlesztés előtt nem felelt meg a szabadidő eltöltés és pihenés alapvető feltételeinek. Közterületi berendezések hiányosak, műszakilag elavultak, világítása és csapadékvíz-elvezetés nem megoldott.

 

A fejlesztés fő célja a közpark rekreációs és közösségi igényeket kielégítő pihenőparkká alakítása volt. Elbontásra került a Községháza előtti és a parkot kettészelő aszfaltburkolat, és az elbontott beton alapjára új térkő burkolat került szegélykővel. A pihenőpark esztétikai szempontból is megújult, a Községháza nyugati bejárata előtt kör alakú tér került kialakításra paliszád szegéllyel, valamint a tér közepét egy ivókút díszíti. Használati térelemek padok és kandeláberek kerültek kihelyezésre, valamint megújult növényzet várja a megpihenni vágyókat részben őshonos fák, és virágzó díszcserjék telepítésével.

 

A beszámolót Nagy Bernadett készítette Kozárdon, 2013. november 14-én.


Fényképek

 

 

Feltöltés dátuma: 2013. december 9. hétfő 8:15