Piac kialakítása,

Gondozási Központ homlokzat- és tető-felújítása Ecsegen 

Támogatási kérelmet benyújtó neve: Ecseg Község Önkormányzata

Jogcím: Falumegújítás és -fejlesztés jogcím - 135/2008. (X. 18.) FVM rendelet

Projekt címe: Piac kialakítása, Gondozási Központ homlokzat- és tető-felújítása

Támogatási összeg: 24.534.938 Ft

 

Ecseg Község Önkormányzata 2009-ben nyújtott be támogatási kérelmet a 135/2008. (X. 18.) FVM rendelet 1. és 3. célterületére, a település központi részén elhelyezkedő Gondozási Központ külső felújítása, valamint új piac kialakítása céljából. A piac tervezett helyszínéül szolgáló ingatlanon, az ABC áruház mellett egy földszintes, magas tetős épület állt. A Gondozási Központ épülete földszintes, részben alápincézett, magas tetős épület, melynek eredeti magja mintegy 100 éves, tornáca utólag került beépítésre, hátsó részében vizesblokk létesült.

 

A fejlesztés eredményeként, a Madách út 1. szám alatti területen lévő létesítmény elbontását követően egy két épületrészből álló, egyenként 5 férőhelyes árusítótérrel rendelkező piac épült. A telek északi részén található épületszárnyban egy női és egy férfi mosdó, valamint hulladék- és szerszámtároló került kialakításra. A piac épülete mellett 10 db parkolóhely is létesült, ebből 1 mozgáskorlátozottak számára lett kialakítva. A modern, kiépített piactér a pályázó önkormányzat tervei szerint a helyben termelt mezőgazdasági termékek értékesítési feltételeit javítja és csökkenti a helyi termelők piacra jutási költségeit.

 

A Béke út 66. szám alatti Gondozási Központ tetejének héjazata, lécezése, deszkázata, bádogozása a beruházás során elbontásra, az utólag kialakított félnyeregtető átépítésre került. A tetőfelület a régi szürke síkpalás fedés helyett új, hornyolt cserépfedést kapott, az épület csapadékvíz-elvezetése is felújításra került. A homlokzat a hőszigetelést követően új, halványzöld színű vékony vakolatot kapott, a fa szerkezetű nyílászárók is megújultak, az épület bejáratához új beton járda vezet.

 

Képek megtekintése

 

A beszámolót Tábori Mónika készítette Kozárdon, 2014. november 25-én.