Palotási játszótér felújítása

 

 

Pályázó neve: Palotás Ifjúságáért Alapítvány
Projekt címe: Palotási játszótér felújítása
Támogatási összeg: 2 499 996 Ft

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és –fejlesztésére LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-ben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 102/2012. (X.1.) VM rendelet alapján támogatást nyert a Palotás Ifjúságáért Alapítvány játszótér felújítására.

 

A projekt átadó rendezvényen jelen volt Szabó Mihály Palotás Polgármestere, aki rövid beszédében örömét fejezte ki, amiért Palotás község környezetébe illő játszótérrel gazdagodhatott. Vinczéné Pálinkás Erika a Palotás Ifjúságáért Alapítvány képviselője megköszönte a projekt megvalósításában közreműködő –és segítő szervezeteknek, szakembereknek a támogatást.

 

A meglévő játszótéri terület  Palotáson a Szabadság úton található, parkosított, utakkal, járdával, csapadékvíz elvezető árokkal határolt. A területen több, koros, lombos fa, sövények, évtizedekkel ezelőtt telepített, az érvényben lévő jogszabályoknak nem megfelelő játszótéri eszközök találhatók. A korszerűtlen, szabványoknak nem megfelelő játszótér fejlesztésével a balesetmentes szórakozás körülményei is megteremtődnek. A játszótér a felújított környezettel az Alapítvány rendezvényei helyszínéül is szolgál.

 

A fejlesztéssel a régi játszótéri eszközök elbontásra kerültek. Telepítésre került 1 db rugós játék, 1 db fészekhinta, és csúszdaház mászó háza, 1 db mérleghinta (libikóka). A szülők részére fa, padok, asztalok, valamint hulladékgyűjtő kerül kihelyezésre. A játékok esési terében 50 cm mély, 0,2-2 mm szemcseméretű homokágy ütéscsillapító burkolat került kialakításra  szabványnak megfelelően.

 

A projekt átadó ünnepség végén a kisiskolás gyermekek örömmel vették birtokukba a játszóteret.

 

A beszámolót Nagy Bernadett készítette Kozárdon, 2013. november 14-én.

Fényképek

 

 

Feltöltés dátuma: 2013. december 09. hétfő 8:45