Beszámoló Molnár László egyéni vállalkozó projektjéről 

 

 


Pályázó neve: Molnár László
Jogcím: LEADER vállalkozási célú fejlesztés – Együttműködésen alapuló vállalkozások fejlesztése célterület – célterület száma: 1027774
Projekt címe: Laci konyha kialakítása a pásztói piacon
Támogatási összeg: 2 404 568

 

Laci konyha kialakítása LEADER forrásból

 

Molnár László pásztói lakos az emberek között eltöltött, tevékeny és igen aktív életútját nem tudta máról hónapra abbahagyni, melyet vállalkozásbarát, illetve vállalkozói tevékenységet végző családja is sarkalt. Ezért több mint fél éves előkészítés után döntött, hogy vállalkozást indít. Tevékenységét a gyönyörűen megépített, új Városi Piac területén valósította meg.  A városi fejlesztés eredményeként 8 új, egymás mellett elhelyezkedő üzlet került kialakításra Pásztó Város Önkormányzatának tulajdonaként, melyet a Pásztói Városgazdálkodás Közhasznú Nonprofit Kft. üzemeltet.  A vállalkozó két üzletet bérel, - egymás mellett, azok összenyitásával nyitotta meg Laci ’bá konyhája elnevezésű büféjét.

 

A projekt eredményeként a helyi zöldség, gyümölcs, húskészítmények, tejtermékek, is megtalálhatók, melyből egy tál ételeket, sülteket és napi menüt készítenek és igény esetén kis is szállítanak. Minden szombaton bográcsozást rendeznek, helyben fogyasztásra és elvitelre is készül a helyi termékekből készülő palócgulyás és húsétel. Az egyik üzlet az előkészítések-konyha, a másik pedig fogyasztói tér funkcióját tölti be. A LEADER pályázat keretében nyertes projektből megvalósított beruházás konyhája, eladótere, tűz-és munkavédelmi elvárásoknak megfelelő, valamint energiatakarékos, környezetbarát, és hosszú távon is gazdaságosan működtethető berendezések kerültek megvásárlásra és beépítésre. A vállalkozó Pásztón egy teljesen új szolgáltatást vezetett be, mivel eddig a városban nem üzemelt ilyen jellegű üzlet. Fontosnak tartotta a helyi termelők, kézművesek bevonását is, amely együttműködések kiépítésével a helyi termékek piacra jutását, ismertségének növelését is elősegíti. A helyi fazekas, kézműves –és faipari termékeket az üzletben bárki megtekintheti, valamint meg is vásárolhatja a későbbiekben. 

 

Képek letöltése

 

A beszámolót készítette Nagy Bernadett Kozárdon, 2013. május 8-án.