Beszámoló az Egyházasdengelegi biztonságtechnikai beruházásról

 

 

Pályázó neve: Egyházasdengeleg Község Önkormányzata
Jogcím, célterület: LEADER Közösségi célú fejlesztés jogcím – Biztonságtechnikai beruházások támogatása célterület – célterület száma: 1008458
Projekt címe: Egyházasdengeleg faluközpont térfigyelő rendszere
Támogatási összeg: 2.133.600 Ft

 

Az 500 fős kistelepülés Önkormányzata 2009-ben nyújtott be pályázatot a LEADER Közösségi célú fejlesztés jogcím, Biztonságtechnikai beruházások támogatása célterületre Egyházasdengeleg térfigyelő rendszerének kiépítésére. A pályázati cél megvalósítását indokolta, hogy az utóbbi években más Nógrád megyei településekhez hasonlóan folyamatosan romlott a közbiztonság, nőtt a közvagyon és magántulajdon ellen elkövetett bűncselekmények száma. A településen az alacsony lakosságszám miatt csak 2011 utolsó hónapjaiban sikerült a Polgárőrséget megszervezni.

A lakosság biztonságérzetének növelése céljából és a bűnmegelőzés érdekében a pályázati forrásból a község központjában lévő, Rákóczi Ferenc és Petőfi Sándor útkereszteződés környezetének megfigyelésére a Polgármesteri Hivatal előkertjében beépített fémoszlopra 3 darab, a Szabadidő Központ épületére 1 darab nappal színes, éjjel fekete – fehér képváltású videó állomásra csatlakoztatott kültéri kamera került kiépítésre. A 8 csatornás videó képrögzítő állomás a Polgármesteri Hivatal épületében került kialakításra 1 darab 19"-os monitorral kiegészítve.
A térfigyelő kamerák kiépítésével és működtetésével az Önkormányzat a közbiztonság jelentős javulását várja, hiszen a megfigyelt területeken hamarabb észlelhetők-és kezelhetők a kialakult bűncselekmények, melyek így bizonyíthatóvá válnak. Egyházasdengeleg Község Önkormányzata a kamerarendszert a településre bevezető utakon új kamerák elhelyezésével tervezi bővíteni.

 

A beszámolót a Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft. munkatársa Bognár Zoltán készítette Kozárdon 2011. december 15-én.

Beszámoló letöltése PDF-ben

Fényképek

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 10:11