Beszámoló az alsótoldi Sportpálya felújított kerítésének átadási ünnepségérőlRendezvény helye: Alsótold Sportpálya
Rendezvény ideje: 2011. szeptember 24.


Pályázó neve: Alsótold Község Önkormányzata
Jogcím, célterület: LEADER Sport- és szabadidős tevékenységek tárgyi feltételrendszerének fejlesztése
Projekt címe: Sportpálya kerítés
Támogatási összeg: 2.812.146 Ft


2011. szeptember 24-én került sor Alsótoldon a Sportpálya felújított kerítésének ünnepélyes átadására és Boľkovce településsel testvérkapcsolati megállapodás aláírására. Klátyik András Alsótold polgármestere és Kodák József a Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft. munkaszervezet-vezetője adta át a település lakosainak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával, LEADER pályázati forrásból felújított kerítést Alsótoldon, a Sportpályán. Alsótold Község Önkormányzata 2.812.146 forint támogatást nyert el a 2009-ben, a LEADER közösségi célú fejlesztések jogcím, Sport és szabadidős tevékenységek tárgyi feltételrendszerének fejlesztése célterületre benyújtott pályázat eredményeként. A megvalósult fejlesztés keretében a Sportpályán a rossz állapotú, korrodált, hiányos, és balesetveszélyes kerítés elbontásra került. A futballpálya körül 120 méter hosszú, 3 méter magas drótfonatú kerítés valamint egy 500*300 cm-es bejárati kapu épült. A pálya területén, 240 m2-en tereprendezés után gyepfelújítás történt. A pálya körbekerítése elősegíti a biztonságos sportolás lehetőségét, több sportág befogadására is alkalmassá válik, és lehetőséget nyújt színvonalas események megrendezésére, legyen szó sporteseményekről, vetélkedőkről vagy a település életében nagy jelentőséggel bíró rendezvényekről.
Az ünnepélyes átadás után Klátyik András polgármester ismertette a kialakult testvér települési kapcsolat előzményeit, majd az Együttműködési megállapodás aláírása után Boľkovce település polgármester asszonya mutatta be a Losonci járás községét. A Cserhátalji falu bemutatása után az ünnepség Alsótold és Boľkovce csapatainak kispályás labdarúgó mérkőzésével és hetes rúgó versennyel zárult. 

A Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft-t a rendezvényen Kodák József munkaszervezet-vezető és Tábori Mónika szakmai vezető képviselte.

A beszámolót Tábori Mónika készítette Kozárdon 2011. szeptember 26-án.

Képek megtekintése