Beszámoló a szurdokpüspöki Sportöltöző átadási ünnepségrőlRendezvény helye: Szurdokpüspöki Sporttelep
Rendezvény ideje: 2011. augusztus 13.


Pályázó neve: Szurdokpüspöki Község Önkormányzata
Jogcím, célterület: LEADER Sport- és szabadidős tevékenységek tárgyi feltételrendszerének fejlesztése
Projekt címe: Sporttelep öltözőjének felújítása, átalakítása
Támogatási összeg: 4.983.427 Ft


2011. augusztus 13-án avatták fel ünnepélyes keretek között az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával, LEADER pályázati forrásból felújított Sportöltözőt Szurdokpüspökiben. Szurdokpüspöki Község Önkormányzata 4.983.427 forint támogatást nyert el a 2009-ben, a LEADER közösségi célú fejlesztések jogcím, Sport és szabadidős tevékenységek tárgyi feltételrendszerének fejlesztése célterületre benyújtott pályázat eredményeként. A Szurdokpüspöki Sporttelep öltözője több mint 30 éve épült, a helyén már az 1930-as években is sportpálya volt, az 1950-es években a telepen futballpályát, később kézilabda pályát alakítottak ki. A Szurdokpüspöki Tornaklub Egyesület által működtetett labdarúgó szakosztály csapata 2009-ben felkerült a megyei I. osztályba, a telepet a felnőtt-, az ifjúsági- és a serdülő csapat is használja az edzések és a bajnoki mérkőzések lebonyolítására. A fejlesztés keretében a szurdokpüspöki Sporttelep öltözőjének teljes belső felújítására sor került. Az épületben három öltözőblokk került kialakításra a hazai-, a vendégcsapat, illetve a játékvezetők részére. Új kőporcelán burkolatot kaptak a közlekedő terek, valamint az egyes öltözőkből nyíló új zuhanyzó -mosdó és WC helyiségek. A korábban lapos tetős épület új kontyolt nyeregtetőt kapott, a meglévő tornácoszlopok fogadószerelvényeire új faoszlopok lettek állítva, így az új tető az épület egészét egységesen fedi. A felújítás során új belső víz-, csatorna- és villamos szerelés készül az érintett helyiségekben, a melegvíz ellátást 2 db, új elektromos üzemű bojler biztosítja. A külső szertár tüzelőanyag tárolóként funkciónál a továbbiakban, a mezek tárolására új szertár került kialakításra.
Géczi László Miklósné polgármester ünnepi köszöntőjében felelevenítette a sportöltöző történetét, és reményét fejezte ki, hogy a felújított öltöző adta kulturált környezet kialakításával megnő a sportpálya vonzereje a sportszerető, sportolni vágyó ifjúság és felnőtt lakosság körében. Az épületavató ünnepség a település óvodásainak és iskolásainak műsora után Mátrai Imréről, a felejthetetlen emlékű kántortanítóról elnevezett, hagyományosan megrendezett labdarúgó-emléktornával zárult. Az emléktorna keretében Szurdokpüspöki, Pásztó, Fülekpüspöki (Szlovákia) és Veresegyház futballcsapata mérte össze tudását és erejét a zöld gyepen, a torna Szurdokpüspöki győzelmével zárult.


A Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft-t a rendezvényen Kanyó Ildikó projekt – menedzser és Tábori Mónika szakmai vezető képviselte.

A beszámolót Tábori Mónika készítette Kozárdon 2011. augusztus 15-én.

Képek megtekintése