Beszámoló  a Szücsi Méz Kft. projektjéről


 

Pályázó neve: Szücsi Méz Kft.
Jogcím: Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése
Projekt címe: Raktár-építés
Támogatási összeg: 33.689.243 Ft

 

A Szücsi Méz Kft. a méztermeléshez kapcsolódó eszközök értékesítésével is foglalkozik magvas, aszalt gyümölcsös és egyéb különleges méztermékeik előállítása és árusítása mellett. A különféle üvegek, adagolók, lapkák és pumpák a térségben hiánycikknek számítanak, így a fejlesztés fő célja az igényekhez való igazodás volt. A vállalkozás bevételeinek növeléséhez az árukészlet bővítésével nyílik lehetőség.

 

A benyújtott pályázat 33 689 243 forint támogatást nyert, így a hosszútávú fejlődés céljait szolgáló raktárépület kialakítása megkezdődött. A közel 600 négyzetméteres könnyűszerkezetes épület a település határában kerül megépítésre. Korszerű alapanyagokból és technológiával készül a raktár, melynek jelenleg a vázszerkezete van kész állapotban, a következő lépés a hőszigetelő szendvicspanelek, a nyílászárók, gipszkarton válaszfalak, a központi fűtés, az elektromos hálózat kiépítése lesz. A külső tereprendezés részeként parkoló, rakodó rámpa és kerítés is készül.

 

A belső térben a raktározás mellett lehetőség nyílik majd bemutatók tartására és a napi ügyvitel, adminisztrációs tevékenység folytatására.

 

A vállalkozás jövőbeni tervei a térségi adottságokhoz igazodnak, a mezőgazdasági tevékenység, a méztermelésből, gyümölcstermesztésből adódó eszközkereslet reális alapot nyújt a fejlesztéshez. A későbbiekben a vásárlók kiszolgálásához kapcsolódó szolgáltatások körét is bővíteni tervezik.  

 

A beszámolót Kodák József készítette Kozárdon 2012. február 28-án.

 

Képek megtekintése