Beszámoló a garábi játszótér fejlesztéséről


 

 

Pályázó neve: Garáb Község Önkormányzata
Jogcím: EMVA III. Falumegújítás és -fejlesztés
Projekt címe: Meglévő játszótér szabványosítása
Támogatási összeg: 5.886.048 Ft

 

 

A garábi önkormányzat által beadott pályázat célja egy a település frekventált részén található meglévő játszótér felújítása, szabványos eszközökkel való felszerelése volt.

 

 

A településen élő családok igényként fogalmazták meg a játszótér felújítását, az önkormányzatnak pedig kiemelt célja volt egy élhető, modern és biztonságos közösségi tér kialakítása. A jogszabályi környezet ezen kívül az eszközök cseréjét írta elő, így a gyermekek biztonsága érdekében a régi korszerűtlen, balesetveszélyes játékok elbontásra kerültek.

 

 

A felhőtlen kikapcsolódást a kisgyermekek számára a homokozó, figurás rugós játék, nagy torony mászóka, mérleghinta és a mozgáskorlátozottak által is használható kosárhinta szolgálja. A szülők és pihenni vágyók számára különféle parkelemeket is telepítettek, mint a piknikasztal és pad, valamint a települési tisztaság érdekében hulladékgyűjtőt is kihelyeztek. A mozgáskorlátozottal számára a burkolatok akadálymentesítése révén nyílt meg a lehetőség a használatra. A nagyobb biztonság érdekében az utcafronti részen kerítés került kialakításra 2 db kétszárnyú kapuval.

  

Az önkormányzat nem titkolt célja a fejlesztéssel további családok betelepülésének ösztönzése is, és a települési népességmegtartó erő növelése.

 

 

A beszámolót Kodák József készítette Kozárdon 2012. február 28-án.

 

 

Képek megtekintése