Beszámoló a béri játszótér létesítéséről

 


Pályázó neve: Bér Község Önkormányzata
Jogcím: EMVA III. Falumegújítás és -fejlesztés
Projekt címe: Játszótér létesítése
Támogatási összeg: 10.287.891 Ft

 

Bér település önkormányzata pályázatot nyújtott be 2009-ben új, EU szabványos játszótér létesítésére. A megnyert támogatás 10 287 891 forinttal járult hozzá a megvalósításhoz.

 

A korábban funkció nélküli zöldfelületen egy a szabadidő eltöltésére alkalmas, a gyerekek számára érdekes és játékos közösségi tér kialakítását tervezték. A kiemelt cél a népesség megtartása, magas színvonalú létesítmény kialakítása, a gyermekek számára a megfelelő testmozgás és a mozgáskultúra feltételeinek megteremtése, a települési lakossági életkép pezsdítése volt. A részleges akadálymentesítéssel a fogyatékkal élőkre, a speciális eszközökkel a hátrányos helyzetű gyermekekre is gondoltak.

 

A terület zöldfelület-rendezése mellett hinták, játszó kisvonat, homokozó, őrtorony, rugós játék és mérleghinta is kihelyezésre került. A gyermekek kikapcsolódását szolgáló eszközökön kívül a felnőttek és kísérők számára pihenőpad és faasztal is szolgálja a kikapcsolódást. A tiszta környezet fenntartását a hulladékgyűjtő biztosítja. Fontos feladat volt a jogszabályi előírásoknak megfelelő ütéscsillapító burkolatok és védőkorlát kialakítása a gyermekek védelme érdekében. A játszótér esztétikai értékét növénytelepítéssel is növelték.

 

A település lakosai nagy örömmel vették birtokukba a játszóteret, mely a polgármesteri hivatal közelségének is köszönhetően közkedvelt közösségi tér lett.

 

A beszámolót Kodák József készítette Kozárdon 2012. február 28-án.

 

Képek megtekintése